Κυριακή 20 Μαίου στις 15.00

VIDEODANCE 2007
7ο Φεστιβάλ Χορού και Άλλων Πειραμάτων
Κτήριο Βασιλίσσης Σοφίας 112 (στο ύψος της πλατείας Μαβίλη)
Αθήνα


Ο όρος "screeners" αναφέρεται στις κόπιες των κινηματογραφικών ταινιών που, πριν την επίσημη διανομή τους, αποστέλλονται στους επαγγελματίες του χώρου της βιομηχανίας του κινηματογράφου (κριτικούς κ.λπ).

Με τον ίδιο όρο είναι επίσης γνωστοί οι θεατές που βιντεοσκοπούν τις ταινίες που προβάλλονται σε κινηματογραφικές αίθουσες. Αυτός ο τρόπος λήψης και αντιγραφής οπτικοακουστικού υλικού σε συνδιασμό με τις δυνατότητες των ψηφιακών τεχνολογιών που επιτρέπουν, από το οικιακό μας περιβάλλον, την παραγωγή, τον πολλαπλασιασμό και την διανομή της πληροφορίας αποτελούν το πλαίσιο στο οποίο κινείται το project SCREENERS.

Mε την πρόθεση να διευρύνουμε τις εμπειρίες που αποκτήσαμε από το project "LOS ARCHIVOS MAYO", προτείνουν ένα ανοιχτό κάλεσμα σε οποιονδήποτε επιθυμεί να προβάλει κατά τη διάρκεια του “SCREENERS” το προσωπικό ή οικογενειακό του αρχείο σε 8mm ή super 8. Με το υλικό που θα συγκεντρωθεί, διοργανώνεται μία σειρά προβολών προκειμένου, όποιος επιθυμεί να έρθει με την βιντεοκάμερα και το τριπόδι του και να βιντεοσκοπήσει τις προβαλλόμενες εικόνες. Με αυτές, καλείται να συνθέσει ένα νέο βίντεο, χωρίς περιορισμούς στον τρόπο επεξεργασίας του. 

Από το σύνολο των νέων βίντεο που θα προκύψουν από τα SCREENERS που πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις του κόσμου, οι Joystick θα κάνουν μία επιλογή με σκοπό την έκδοση ενός DVD-ROM, παρόμοιου με αυτό του project LOS ARCHIVOS MAYO.

To SCREENERS έχει ήδη πραγματοποιηθεί στις πόλεις :

Παρίσι, Γαλλία / 17 Φεβρουαρίου 2006 / Φωτογραφίες και περισσότερες πληροφορίες (στα ισπανικά)

Μεντεγίν, Κολομβία / 4 και 7 Ιουλίου 2006 / Φωτογραφίες και περισσότερες πληροφορίες (στα ισπανικά)

Μπογκοτά, Κολομβία. 12, 19 και 26 Μαίου 2006 / Φωτογραφίες και περισσότερες πληροφορίες (στα ισπανικά)

SCREENERS

Όσον αφορά τα πνευματικά δικαιώματα των project "Los Archivos Mayo" και " Screeners " χρησιμοποιεται η άδεια " Copileft " που έχουν δημιουργήσει οι Platoniq και ο δικηγόρος Abel Garriga AIRE INCONDICIONAL (στα ισπανικά).

Στην Ελλάδα, για να συμμετάσχετε στο " Screeners " θα πρέπει να είστε σύμφωνοι με την άδεια της Creative Commons - Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported που αφορά την αναπαραγωγή, τη διανομή και την προβολή δημιουργημάτων για μη εμπορικούς σκοπούς.

Περισσότερες πληροφορίες για την άδεια (στα αγγλικά)

Όσοι πιστοί, προσέλθετε, με τις παλιές ή καινούργιες σας οικογενειακές ταινίες να τις προβάλετε στο VideoDance και να επιτρέψετε στους άλλους να το αξιοποιήσουν!

Σε συνεργασία με τους Αθηναίους Κίνε και τους opora.gr από την Θεσσαλονίκη. Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή:

kinekine16@yahoo.gr
screeners@opora.gr

Κυριακή 20 Μαίου στις 15.00

VIDEODANCE 2007
7ο Φεστιβάλ Χορού και Άλλων Πειραμάτων
Κτήριο Βασιλίσσης Σοφίας 112 (στο ύψος της πλατείας Μαβίλη)
Αθήνα